Twinkle | Digital Commerce

MediaMarkt stapt in online autolease in Duitsland

2020-06-08
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Naast elektronicaproducten promoot MediaMarkt bij onze oosterburen vanaf vandaag ook leaseauto’s via de website Mediamarkt-autos.de. De stap is een primeur voor de retailer, bericht het Duitse medium Internetworld.

Insteek van de campagne is om de noodlijdende automarkt in het land weer op de rit te helpen. Hiervoor werkt MediaMarkt samen met drie partners – autodealer Gotthard König, Santander Bank en de Berlijnse start-up Vehiculum. Via de betreffende website kunnen geïnteresseerden een Fiat 500 Hybrid leasen vanaf 99 euro per maand. Online wordt een eerste financiële controle uitgevoerd, waarna de lease-aanvraag officieel wordt ingediend. Als laatste stap moet de identiteit worden bevestigd en moet er een digitale handtekening worden verstrekt. Het voertuig kan dan op het afgesproken tijdstip worden opgehaald op één van de drie locaties in Halle, Berlijn en Erfurt.

‘Bijzonder aan ons aanbod is het ongecompliceerde en intuïtieve bestelproces, dat je in slechts 15 minuten hebt voltooid. Daarna hoef je alleen maar de auto op te halen’, steekt MediaMarkt de loftrompet over de nieuwe autoleaseservice.