Twinkle | Digital Commerce

Apple kan niet op tegen Amazon-prijzen

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:17

Apple is deze week in Groot-Brittannië gestart met de verkoop en verhuur van films. Een prijsstunter is Apple echter niet. Een film die gedownload wordt via iTunes is nog altijd duurder dan dezelfde film op dvd bij Amazon.

Via de iTunes Music Store kunnen Britse gebruikers de nieuwste films huren en kopen downloaden. Voor het huren van een film betalen de Britten 3,49 pond (bijna 4,40 euro). De gehuurde film moet binnen een maand na het downloaden bekeken worden. De film zal echter  binnen 48 uur na het afspelen van de computer worden verwijderd, schrijft de krant The Times.

Wie liever een film bij iTunes koopt, moet daar 10,99 pond (13,80 euro) voor neertellen. Volgens de Britse krant is dit ongeveer een pond duurder dan dezelfde film die op dvd bij Amazon wordt besteld.

Apple staat in Engeland toch al niet bekend als goedkoop. De Britse consumentenbond klaagde hier jaren geleden al over. En ook de Europese Commissie stelde eerder al een onderzoek in naar de prijzen van de iTunes Music Store in Engeland.

Uitbreiding
De verhuur en verkoop van films in de muziekwinkel van Apple volgt vier maanden nadat Apple in de Verenigde Staten is gestart met het aanbieden van films.

In Nederland moeten klanten van de iTunes Music Store nog even wachten voordat ze bij Apple films kunnen downloaden. Een woordvoerder van het bedrijf zegt tegen Twinkle niet te weten wanneer Apple in andere landen start met de verkoop van films.