Twinkle | Digital Commerce

eBay wijzigt feedbacksysteem opnieuw

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:14

eBay trekt zich het commentaar van verkopers aan en voert deze maand wereldwijd veranderingen door aan het feedbacksysteem. De internetveiling komt daarmee tegemoet aan de kritiek die verkopers op eerdere wijzigingen hadden.

In januari kondigde de internetveiling veranderingen aan in de kosten en het feedbacksysteem. Dit riep een hoop woede op bij verkopers. In de VS werd zelfs opgeroepen tot een boycot van eBay.

Het gevolg hiervan was dat verkopers alleen nog maar een positieve reactie op een koper kunnen geven. Kopers kunnen zelf wel positief, neutraal of negatief oordelen over verkopers.

eBay heeft nu besloten om toe te staan dat de koper en verkoper, met elkaars overeenstemming, de reactie die ze op elkaar hebben gegeven, weer kunnen verwijderen.

Verkopers klaagden over het feit dat ze buiten spel werden gezet bij kopers die te laat of helemaal niet betalen. Daarom zullen neutrale of negatieve reacties van kopers die niet reageren op klachten over de betaling, worden verwijderd. eBay zegt dergelijke reacties van kopers die "op het strafbankje zitten" en een tijdelijk verbod hebben, er achteraf af te halen.

Ook zal eBay maatregelen nemen waarmee verkopers "pro-actief" kunnen voorkomen dat bepaalde kopers zaken met ze doen. Deze maatregelen bestaan onder meer uit een maximumaantal onbetaalde goederen die iemand mag hebben.

De vernieuwingen worden op 12 mei het eerste in Australië doorgevoerd. Op 20 mei is eBay Nederland aan de beurt. Voor het einde van de maand zijn alle sites van eBay aangepast.