Twinkle | Digital Commerce

Online op krediet verkopen

2017-05-26
170130
  • 0:57

Webwinkels hebben vanaf vandaag de mogelijkheid om op krediet te verkopen. Dat wat was voorbehouden aan fysieke winkels en postorderaars is nu ook beschikbaar voor e-tailers. Ontwikkelaar LaSer verwacht dat onder meer de reissector en de elektronicabranche hun omzet kunnen stimuleren door hun klanten gespreide betaling aan te bieden.

De consument wordt online getoetst (BKR) en krijgt direct de uitslag te zien. Is deze positief, dan krijgt hij per e-mail een contract toegestuurd dat hij moet uitprinten en ondertekend retour moet zenden naar LaSer. Als die het contract binnen heeft, krijgt de webwinkel een seintje dat het product kan worden verstuurd. LaSer zorgt voor de administratieve afhandeling van de gespreide betaling en alle benodigde toetsingen, die overeenkomen met de procedure van kopen op afbetaling in een 'gewone' winkel.

Modern.nl en Redcoon.nl nemen het voortouw en Megapool.nl zal zich binnenkort aansluiten.

LaSer verwacht veel van de nieuwe dienstverlening. In de fysieke winkels koopt 8 tot 10 procent van de consumenten op afbetaling en de verwachting is dat deze pecentages op internet hoger zullen liggen. De consument kan zelf online de financiering bijhouden en aanpassen.

 LaSer