Twinkle | Digital Commerce

Microsoft ziet af van overname Yahoo

2017-05-26
170130
  • 1:06

Microsoft ziet definitief af van de overname van concurrent Yahoo. Dat heeft bestuursvoorzitter Steve Ballmer zaterdag in een brief laten weten. Yahoo heeft nooit gereageerd op het verhoogde overnamebod van ruim 49 miljard dollar.

'Na zorgvuldige overwegingen hebben we geconcludeerd dat een overname van Yahoo niet logisch en niet in het belang van onze aandeelhouders, werknemers en andere belanghebbenden is', schrijft Ballmer.

Microsoft bood eind januari 31 dollar per aandeel Yahoo, ongeveer 62 procent hoger dan de toenmalige slotkoers. In totaal zou dat goed zijn voor een overnamebedrag van 44,6 miljard dollar (bijna 30 miljard euro). Yahoo veegde dit bod van tafel omdat het veel te laag zou zijn. Microsoft verhoogde zijn bod uiteindelijk tot 33 dollar per aandeel waarmee de totale overnamesom ongeveer 5 miljard dollar hoger zou zijn. Maar ook dit is door Yahoo niet geaccepteerd.

Ballmer laat in de brief weten dat hij teleurgesteld is dat Yahoo-topman Jerry Yang het bod niet heeft geaccepteerd. 'We blijven geloven dat ons overnamevoorstel het beste was voor Microsoft, Yahoo en de markt in zijn geheel.'

Overigens was niet alleen Yahoo tegenstander van de overname door Microsoft. Ook stuitte het plan op verzet van Google. Het internetbedrijf stelde dat de overname slecht zou zijn voor de openheid en innovatie.