Twinkle | Digital Commerce

Idee: laat vakantiegangers licht reizen

2017-05-26
  • 2:20

Toen ik onlangs in Kaapstad op mijn rugzak stond te wachten, bekroop me opeens het gevoel dat ik helemaal geen zin meer had om te wachten. Ik had zin om snel de huurauto op te halen en weg te crossen. Maar ja, niet al mijn spullen paste in mijn handbagage. Had ik een aantal van die spullen niet gewoon hier kunnen kopen? Zeker gezien de gunstige wisselkoers tussen de Zuid-Afrikaanse Rand en de dure Euro was dat niet eens zo’n slecht idee geweest. Maar ja, op dat late tijdstip? En dat inkopen kost waarschijnlijk minstens net zoveel tijd als wachten op mijn bagage.

Verderop stond een moeder met een kinderwagen te wachten. Toen haar bagage aankwam werd me duidelijk dat mijn rugzak nog niet zo vol zat. Als je met kinderen op vakantie gaat dan moet je echt sjouwen! Wellicht had die mevrouw haar kinderwagen in Zuid Afrika kunnen huren én al die luiers ook daar kunnen kopen. Maar met een kind dat moe is van de lange reis heb je daar natuurlijk niet zo’n zin in! 

Bij thuiskomst las ik op Springwise dat er oplossingen voor dit soort luxe probleempjes zijn:

Tinytotsaway, een Engelse shop waar je je babyspullen alvast kunt bestellen. Zij zorgen er voor dat de boel afgeleverd wordt op je vakantieadres. Geen inkoopstress voor vertrek, geen gesleep, geen extra kosten voor overbagage én je hoeft niet tegen extra hoge tarieven in de Club Med winkel die luiers te kopen. Tenslotte weet je ook zeker dat de favoriete babyvoeding van de kleine beschikbaar is. Je betaalt voor deze service wel bezorgkosten omdat alles via een koerier uit Engeland wordt verscheept.

Als je in Val d’Isere of Tignes gaat skieën dan kan je de Boodschappen voor de wintersportvakantie ook online vooraf bestellen. www.snowmans-larder.com, claimt lagere prijzen dan de dure winkeltjes in de wintersport dorpen. De onderneming is gevestigd in de buurt van de dorpen, dus de spullen hoeven niet zoals bij Tinytotsaway per koerier opgestuurd te worden.

Ben je geïnspireerd en wil jij dit idee ook in een wintersportoord starten? Dan heb je misschien nog iets aan mijn artikeltjes over het starten van een webshop in de Italiaanse Dolomieten, het pitoreske Liechtenstein, het mooie Zwitserland, het gezellige Oostenrijk, het prachtige Frankrijk of de Spaanse Pyreneeën.

Terwijl Tinytotsaway en Snowmans-larder, onafhankelijke shops zijn, laat Jumeirah hotels uit Dubai het kaas niet van haar brood eten. Zij hebben een pre-arrival shop opgezet, zodat je al voor het verblijf in dat hotel je creditcard kunt trekken om te shoppen. 

Al met al best interessante initiatieven. Niet alleen voor startende ondernemers, maar ook voor een lokale supermarkt eigenaar die toch al bij klanten bezorgt.
 
Natuurlijk moet je even nadenken over je marketing. Klanten aantrekken via Google is nog niet zo eenvoudig. De meeste vakantiegangers zullen niet van te voren Googlen op ‘luiers in Torremolinos’ of ‘scheerzeep Amsterdam’. Verder zijn je klanten maar een korte tijd op vakantie, dus je kunt waarschijnlijk geen wekelijkse bestelling verwachten. Maar wellicht kan je samenwerken met een touroperator, reisbureau’s of hoteleigenaren?

Heb je hulp nodig? Je kunt altijd even contact met me opnemen!