Twinkle | Digital Commerce

Forum geopend voor opgelichte Marktplaats-bezoekers

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:57

Naast de site Internetoplichting voor iedereen die op internet ooit is belazerd, is er nu ook een site speciaal voor mensen die op Marktplaats een kat in de zak hebben gekocht.

Op de nieuwe site Marktplaatsoplichting.nl kunnen gedupeerden van oplichters anderen waarschuwen voor bepaalde verkopers. Om van de site geen enorme digitale schandpaal te maken, krijgen vermeende oplichters de mogelijkheid om hun weerwoord te geven. Als er een melding van een vermoedelijk oplichting binnenkomt, krijgt de vermeende oplichter een mail toegestuurd waarop hij kan reageren, schrijft Emerce.

De site is een initiatief van René van der Groot, die zelf ontevreden is over de manier waarop Marktplaats af en toe omgaat met oplichting.

Een medewerker van de advertentiesite laat in een reactie weten dat het met de omvang van oplichting op Marktplaats "wel meevalt". 'We doen zelf erg veel aan voorlichting, maar het is onmogelijk om van producten vast te stellen of er oplichters achter zitten. We raden mensen die gedupeerd zijn altijd aan om aangifte bij de politie te doen, waarna we volop aan het onderzoek meewerken.'