Twinkle | Digital Commerce

Best Buy komt naar Europa

2017-05-26
171133
  • [nieuws]
  • 0:58

Het Amerikaanse Best Buy, de grootste verkoper van consumentenelektronica ter wereld, betreedt de Europese markt. Dat betekent concurrentie voor Media Markt, het succesvolle onderdeel van de Duitse Metro Group. Media Markt is de grootste verkoper van consumentenelektronica (en huishoudelijke apparaten) in Europa. Vorig jaar had het samen met Metro's bedrijfsonderdeel Saturn een omzet van 17,1 miljard euro en een operationele winst van 614 miljoen euro. Media Markt heeft 702 vestigingen.

Het Amerikaanse Best Buy is een maatje groter. Het zet per jaar 40 miljard dollar om via 1314 winkels, hoofdzakelijk in de Verenigde Staten, maar ook in Canada en China. De operationele winst bedroeg 2,2 miljard dollar. De elektronicaketen is ook actiever met online verkoop, waar Media Markt het puur moet hebben van de winkels.

De introductie op de Europese markt gebeurt in samenwerking met Carphone Warehouse, de Britse retailer die vooral in de mobiele telefonie actief is, en in Nederland bekend is van Phone House. Best Buy betaalt 1,4 miljard euro voor een belang van 50 procent in de winkels die Carphone Warehouse in Europa en de Verenigde Staten heeft. Deze blijven onder eigen naam opereren.

 

Bron: FEM Business