Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp eerste met videoadvertentie op Youtube

2017-05-26
170130
  • 1:04

Online warenhuis Wehkamp is in Nederland het eerste bedrijf dat bij Youtube een videoadvertentie heeft ingekocht. Deze click-to-pay-advertentie over de Kortings4daagse wordt getoond op de voorpagina van de videosite.

Wehkamp ziet de advertentie als een aanvulling op de bestaande online marketingactiviteiten. De videoadvertentie heeft een vaste positie in de rechterkolom van de homepage Youtube.nl. De video is ook gewoon los op Youtube te bekijken.

'Het is fantastisch dat Wehkamp als eerste Nederlandse bedrijf de kans krijgt om te adverteren binnen een zeer populaire community als Youtube', reageert Rick Nijhuis van Wehkamp. Ook Google vindt de samenwerking met Wehkamp "erg leuk".


Net als met andere Youtube/video´s kunnen gebruikers de video delen met anderen of deze van een waardering of commentaar voorzien. ´Op deze manier bieden videoadvertenties onze gebruikers een boeiende, interactieve ervaring', meent Robert Kraal van Google Nederland.

Wereldwijd werd de eerste videoadvertentie op Youtube geïntroduceerd in augustus 2006. In de VS maken zoals HP en Samsung gebruik van deze advertentiemogelijkheid.


Marketing
In Nederland mag Wehkamp dan de eerste zijn met een Nederlandse videoadvertentie op Youtube. De videosite wordt door bedrijven al langer gebruikt als marketinginstrument. Zo heeft onder meer de Rabobank een eigen videokanaal op Youtube geopend waar video's worden gepubliceerd over sport.