Twinkle | Digital Commerce

Duits online reisbureau komt naar Nederland

2017-11-08
170130
  • 0:57

De Duitse website Onlineweg.de komt naar Nederland. Het online reisbureau combineert offline en online reisbureaus. Daardoor kan het traditionele reisbureau het gevecht aan met pure internetspelers.

Het reisportal heeft in Duitsland twaalfhonderd aangesloten reisbureaus. Die betalen veertig euro per maand en krijgen daarvoor een website, alle content en fulfillment. Voor een tientje extra mogen reisbureaus hun eigen aanbod op de website plaatsen. Bovenop iedere boeking komt een split-commision waarbij 40 procent naar Onlineweg.de gaat. Tegenover die afdracht staat volgens oprichter Hans Simon: 'Een tool waardoor reisbureaus niet nog meer omzet aan online spelers verliezen.'

De Duitse organisatie streeft naar vijftig tot honderd aangesloten Nederlandse reisbureaus. Zij krijgen een domeinnaam die begint met Onlineweg.de, gevolgd door hun eigen naam. Hollandse reisbureaus die met Onlineweg.de in zee gaan, beschikken in een klap over het Duitse reisaanbod. Verder hebben ze geen agentschap van Duitse touroperators nodig omdat ze boeken via het agentuurnummer van Onlineweg.de. Het online reisbureau is een dochterbedrijf van TSS Touristik Service Systeem. Bij TSS zijn 2500 Duitse reisbureaus aangesloten. In 2007 draaide het een omzet van ruim twee miljard euro.