Twinkle | Digital Commerce

Betalen in euro's bij Amazon.com

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:52

euro-dollarBij Amazon.com is het sinds donderdag mogelijk om aankopen in euro's af te rekenen. De winkel heeft een zogeheten "currency converter" in gebruik genomen waarmee klanten in elf andere valuta dan de Amerikaanse dollar kunnen betalen.

Met de verschillende valuta hoopt Amazon het winkelen gemakkelijker en meer vertrouwd te maken voor klanten die buiten de Verenigde Staten wonen. 'Sinds de start van Amazon in 1995 hebben we al tientallen miljoenen klanten vanuit de hele wereld bediend', reageert Jeff Wike, senior vicepresident van de Noord-Amerikaan afdeling bij Amazon.

'Met de Amazon Currency Converter maken we het voor onze klanten een stuk eenvoudiger, ongeacht waar ze wonen, om aankopen te doen.'

De elf valuta die Amazon.com nu accepteert zijn de Australische dollar, de Deense, Zweedse en Noorse kroon, de euro, Hongkongse dollar, Nieuw-Zeelandse dollar, de Britse en de Zuid-Afrikaanse pond en de Zwitserse franc. Amazon verwacht dat er in de toekomst nog meer valuta zullen worden toegevoegd.