Twinkle | Digital Commerce

KLM wil ook vakanties online gaan verkopen

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:11

KLM gaat in de loop van volgend jaar, naast vliegtickets, ook pakketreizen via het speciale kanaal KLM Holidays op de website verkopen. Volgens KLM Nederland-directeur Bram Gräber is er veel vraag naar complete vakanties.

Op dit moment biedt KLM online de mogelijkheid om tickets te kopen, auto's te huren, hotels te boeken en reisverzekeringen af te sluiten. Maar de consument wil meer, beweert Gräber tegenover Reisrevue. 'Als je een webwinkel hebt, moet je het goed doen.' Wanneer KLM Holidays precies van start gaat, is niet bekend.

Volgens de KLM-topman is de tijd dat vliegmaatschappijen zich uitsluitend bezighouden met vervoer verleden tijd. Vliegmaatschappijen nemen ook de taken van de touroperator en de reisagent over. KLM overweegt om zich aan te sluiten bij de brancheverenging ANVR en de SGR.

Volgens Gräber zullen de prijzen voor de pakketreizen scherp worden omdat het bedrijf zich anders uit de markt prijst. 'Het vakantievervoer is erg belangrijk voor KLM', meent Gräber.

Hema

Terwijl KLM juist het online aanbod aan het uitbreiden is, heeft warenhuis Hema aangekondigd te gaan stoppen met de internetverkoop van pakketreizen. De Hema werkte daarvoor sinds februari samen met Thomas Cook. De reizen werden op de site van de Hema verkocht, maar de winkel is er nu van doordrongen dat zonreizen niet in het assortiment passen, schrijft Reisrevue. Hoeveel reizen er via de Hema zijn verkocht, is niet bekend.