Twinkle | Digital Commerce

Transavia.com kan drukte tijdens actie nauwelijks aan

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:59

De website Transavia.com is woensdag aan het einde van de middag onder de drukte bezweken. De site boekte een nieuw recordaantal bezoekers dankzij een actie waarbij tickets worden verkocht tegen alleen de prijs van de belastingen en toeslagen.

De Sinterklaasactie van de luchtvaartmaatschappij ging om vier uur 's middags van start. Na de start werd de site door tienduizenden consumenten per uur bezocht. De drukte bleek tijdens de eerste uren teveel voor de systemen die het aantal boekingen niet aankonden.

De actie, waarbij passagiers voor tickets naar alle lijndienstbestemmingen uitsluitend de kosten van belastingen en toeslagen hoeven te betalen, heeft nu al alle verkooprecords in de geschiedenis van dit bedrijf gebroken, zo laat Transavia.com weten. De maatschappij verwacht met de actie ruim 40.000 extra tickets te kunnen verkopen.

'Voor ons is het een goede manier om onze positie als prijsvechter te onderstrepen', reageert Norbert Zoet, vicepresident Business to Consumer bij Transavia.com. Overigens betreft de actie alleen vluchten die beschikbaar zijn tussen 10 december 2007 en 3 februari 2008.

De Sinterklaasactie van Transavia.com duurt nog tot middernacht.