Twinkle | Digital Commerce

Amazon opent reiswebsite voor korte vakanties

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

Amazon heeft in stilte een reiswebsite gelanceerd waarop consumenten hotels in Seattle, New York en Los Angeles kunnen vinden. Amazon Destinations zou een concurrent kunnen worden van websites als Booking.com.

De pure player start klein met enkel hotels in genoemde plaatsen: ‘Hit the road: Book local getaways’, zo staat op de website geschreven. De nadruk ligt op ‘local’, omdat volgens Amazon meer dan 40 procent van de vakanties van Amerikanen kortdurend en - vooral - lokaal zijn.

Concurrenten
Daar speelt de retailer nu op in. Anders dan bij grote concurrenten Expedia en Booking.com biedt Amazon alleen hotelkamers te huur aan. Vliegtickets dienen elders gekocht te worden. Klanten boeken het hotel in hun eigen Amazon-account.

Amazon Local
De site maakt deel uit van Amazon’s Local-afdeling, waar ook het recent geopende Amazon Home Services toe behoort. Hier koppelt de pure player consumenten aan ‘klusjesmannen’; van loodgieters tot babysitters. De dienst was eerst, net als Amazon Destinations, enkel beschikbaar in genoemde pilot landen, maar wordt sinds maart verder uitgerold in de Verenigde Staten. Dit zou met Amazon Destinations ook kunnen gebeuren.