Twinkle | Digital Commerce

PR hoeft niet duur te zijn...

2017-05-26
  • 1:32

Voor ondernemers is het altijd een kunst om zoveel mogelijk publiciteit te genereren met een zo’n klein mogelijk PR-budget. Voor online retailers gaat het vooral om het overbrengen van een gevoel, je wilt dat de bezoekers van je site zich thuis voelen en DURVEN te kopen. Op mijn webshop, allergiesupermarkt.nl, komen vooral mensen die zekerheid willen. Veilige producten geleverd door mensen die weten waar ze over praten.

Nou, ik weet waar ik het over heb, mijn dochter heeft een koemelkallergie. Daar kun je prima mee leven, maar het kan met een paar speciale producten nóg makkelijker en lekkerder. Juist dat ‘gevoel’ wil ik ze laten voelen. Alleen kan ik ze dat niet vertellen. Ook heb ik geen enorme budgetten voor campagnes en advertenties. Wat ik wel heb is creativiteit.

En daarom doe ik mee met diverse ondernemerswedstrijden. Onlangs heb ik de Rabobank Innovation Award gewonnen, een competitie die via Hyves gestart was. In het juryrapport stond onder andere: Innovatie heeft niet zozeer van doen met hippe technologie, maar het draait juist om de toepassing van technologie die toegevoegde waarde levert. Onderdeel van de prijs was een PR-campagne, en daar ging het mij natuurlijk om!

Net gestart is de Zibb Business Challenge. De eerste ronde werd online gehouden, je moest je netwerk mobiliseren om jezelf in de top 30 te laten stemmen. Met de 30 kandidaten werd een elevator pitch ronde gehouden. In één minuut vertellen waarom jij de creatiefste ondernemer van Nederland bent. Daar werden 8 finalisten uitgekozen en daar zat ik bij!

Nu begint het echte werk. In een aantal rondes – challenges – moet je laten zien wat je waard bent. Voor de eerste challenge moet ik een auto gaan verkopen. Niet zomaar een auto, maar een luxe gezinsauto en dat binnen twee weken. Ga d’r maar aan staan… Hoe me dat vergaat, lees je de komende tijd in dit Twinkle-weblog. Je kunt de strijd ook hier volgen.

Wil je ook met je website of -shop in de picture? Google even op 'ondernemersprijzen' en doe mee!