Twinkle | Digital Commerce

Verbod webhandel concertkaartjes

2017-05-26
170150
  • [nieuws]
  • 1:17

De SP en CDA willen een wettelijk verbod op het inkopen vervolgens verhandelen van concertkaartjes. De Kamerleden Arda Gerkens (SP) en Nicolien van Vroonhoven (CDA) werken aan een wet die deze lucratieve handel verbiedt.  In oktober komt dit wetsvoorstel in de Tweede Kamer, schrijft De Volkskrant. 'Ik denk dat het lastig is aanbieders op Marktplaats aan te pakken. Maar we kunnen de online bureautjes die zich voordoen als officieel verkooppunt, dwingen hun handel te stoppen', zegt Gerkens tegenover de krant.

Met 'bureautjes' doelt Gerkens op websites als www.tickets4u.nl en www.ticketunlimited.nl, waar bijvoorbeeld kaartjes voor The Police worden aangeboden voor 130 euro, terwijl ze in de reguliere verkoop nog te bestellen zijn voor 89 euro. 'Die sites zien eruit als officiële verkooppunten, waardoor mensen vaak niet weten dat ze te veel betalen', zegt Lian van Leeuwen van concertorganisator Mojo tegenover de ochtendkrant.

Rogier van der Heijden van Tickets Unlimited vindt dat zijn bedrijf niets verkeerd doet. 'Het is een kwestie van vraag en aanbod. Je hóéft geen 250 euro te betalen voor Lowlands-kaartjes. Ze zijn maandenlang verkocht voor de reguliere prijs, dus de liefhebber heeft al lang een ticket. Als je wacht, loop je risico.'

Begin dit jaar liet de SP al weten de online verkoop van concertkaartjes te willen aanpakken.