Twinkle | Digital Commerce

TradeDoubler koopt zoekmachinemarketingbureau

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:19

TradeDoubler neemt The Search Works over, het grootste zoekmachinemarketingbedrijf van het Verenigd Koninkrijk. De organisatie heeft alle aandelen van The IMW Group gekocht, waar The Search Works en The Technology Works onder vallen. Door de nieuwe overname is TradeDoubler één van de grootste online marketingbedrijven van Europa.

TradeDoublers portfolio bevat nu affiliate marketing, online advertising campaigns, pay-per-call en een online tracking en  ad-serving technology.  'De overname biedt voor beide ondernemingen grote mogelijkheden. Zoekmachinemarketing en affiliate marketing zijn de grootste direct response-kanalen, en op beide gebieden wordt grote groei verwacht', aldus TradeDoubler. 

The IMW Group heeft twee hoofdactiviteiten. Het is actief als zoekmachinemarketingbureau (The Search Works) en op het gebied van zoekmachinemarketingtechnologie (The Technology Works). Klanten van het bedrijf zijn onder andere Asda, Comet, EasyJet, First Choice, Interflora en The Carphone Warehouse. Het bedrijf is in 1999 opgericht en heeft 108 werknemers.The Search Works is actief in het VK, en The Technology Works is werkt in Europa en Azië. TradeDoubler is actief in 18 Europese landen. 'De acquisitie biedt kansen voor verdere geografische groei', laat TradeDoubler weten.

TradeDoubler maakte vandaag ook de resultaten bekendgemaakt van het tweede kartaal en het eerste halfjaar van 2007. De totale omzet in het eerste halfjaar van 2007 bedroeg ruim 112,1 miljoen euro, een stijging van 29 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2006. De omzet is in het tweede kwartaal gestegen met 27,9 procent tot 55,6 miljoen euro, vergeleken met het tweede kwartaal in 2006.

TradeDoubler betaalde ongeveer 84 miljoen euro voor de overname.