Twinkle | Digital Commerce

Amerkaanse webwinkeliers naar Canada

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:08

Amerikaanse webwinkeliers proberen voet aan de grond te krijgen in Canada. Lange tijd zagen zij er geen brood in, maar e-commerce is in het land enorm in ontwikkeling. Dat schrijft The New York Times. Het land is cultureel gelijk, geografisch dichtbij en daarnaast is ook technologie in het land goed ontwikkeld. Lange tijd waren de matige online verkoopcijfers hetgeen webwinkeliers tegenhield, maar de Canadese markt groeit enorm. Dat maakt het plaatje nu volledig.

Voor Amerikanen is het makkelijker om in Canada te verkopen dan in bijvoorbeeld Europa. Marketing- en merkbeleving zijn in Canada min of meer gelijk. Veel grote Canadese steden liggen in de buurt van de Amerikaanse grens. Steeds meer Amerikaanse webwinkeliers maken nu een website speciaal voor Canadese klanten. De Canadese site geeft specifieke informatie over verzenden, belasting en zelfs taalverschillen.

Lange tijd was er online maar een beperkt aanbod beschikbaar, waardoor het voor Canadese consumenten niet interessant was om online te winkelen. Dat tij lijkt nu te keren. En dat zien ook Amerikaanse webwinkeliers. Die kijken nu naar het noorden nu blijkt dat de groei in eigen land stagneert.