Twinkle | Digital Commerce

'Kwaliteit vergelijkingssites gas en elektra verbeterd'

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:14

Vergelijkingssites voor elektriciteit en gas zijn, sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004, aanzienlijk verbeterd. Dit concludeert de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) in haar jaarlijkse onderzoeksrapport (pdf) naar de sites. De kwaliteit van de vergelijkingssites is, evenals vorig jaar, goed, vindt de NMa. 'Wel is door de toegenomen complexiteit op de energiemarkt de correctheid en volledigheid iets afgenomen.'

De toenemende complexiteit heeft tot gevolg dat het belang van vergelijkingssites voor de consument toeneemt, meent de autoriteit. Deze complexiteit wordt veroorzaakt doordat meerdere soorten producten zoals vaste prijscontracten worden aangeboden. Ook wordt via meer wederverkoopkanalen energie aangeboden.

De Directie Toezicht energie (DTe) van de NMa nam de afgelopen maanden zo'n 32 websites van energieleveranciers en wederverkopers onder de loep. De sites zijn beoordeeld op correctheid, volledigheid, onafhankelijkheid en transparantie.

De informatie op sommige sites is verbeterd, maar laat in sommige gevallen nog te wensen over, schrijft de NMa. 'Daarnaast dienen de energieleveranciers meer aandacht te geven aan hun informatie over opzegvergoedingen. Bovendien moet een bedrijf hierover duidelijk zijn en mag die informatie niet worden verstopt in 'de kleine lettertjes'.'

De bedrijven krijgen van de toezichthouder tot half juli van dit jaar de tijd om de nodige verbeteringen door te voeren op hun websites. Mochten de sites dan nog niet aan de eisen voldoen, dan kan de NMa maatregelen nemen.

Bron: Webwereld