Twinkle | Digital Commerce

Rookvrije horeca goed voor webwinkeliers

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:07

Dat de horeca wellicht binnenkort rookvrij is, zou wel eens goed nieuws kunnen zijn voor webwinkeliers. En dan met name op een specifiek gebied: online bingo. Dat blijkt uit onderzoek van online gaming-onderneming St. Minver.

Ook in het Verenigd Koninkrijk wordt druk gespeculeerd over een rookvrije horeca. Het ziet er naar uit dat dit in juli een feit is. Dan zullen volgens het onderzoek een op de drie bingoclub-bezoekers minder vaak spelen. Bingo is in het land overigens een stuk populairder dan in Nederland, maar het is niet ondenkbaar dat dit ook gevolgen heeft voor de Nederlandse offline gaming-markt. Onlangs bleek al uit een BBC programma dat bingospelers in Schotland, waar de horeca al langere tijd rookvrij is, uitwijken naar internet om daar hun favoriete spel te spelen. Waarbij ze dus nog wel hun sigaret kunnen roken.

Volgens het onderzoek van St Minver (dat in het Verenigd Koninkrijk gehouden werd) is het zeer waarschijnlijk dat een groot deel van de rokende bingospelers (62 procent) stopt met het spelen in clubs, en 33 procent zal er minder vaak komen. Tot slot geeft 21 procent van de rokende respondenten aan dat ze hun lidmaatschap op zullen zeggen. Slechts 14 procent van de rokers zegt te zullen stoppen met roken om te kunnen blijven spelen.