Twinkle | Digital Commerce

'Productvideo's verhogen conversie'

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:16

De Amerikaanse webwinkel voor dvd's en cadeaus Vat19.com toont online video trailers. Hierbij maakt het intensief gebruik van technologie met het doel shoppers te entertainen. Bezoekers worden kopers, aldus de webshop.

Vertrouwen

Sinds december heeft de webwinkelier meer dan zestig online video's getoond. Dit zijn bijvoorbeeld demonstraties van ongebruikelijke producten, zoals een bank met een lcd-scherm. 'Onze online video's tonen bezoekers hoe het product werkt en geeft hen een idee over de mogelijkheden, wat we met enkel foto's niet bereiken', zegt Stefanie Hutson, marketing director. 'Ook laat het zien dat we een "echt" bedrijf zijn, met echte mensen. En dat we er dus niet met het creditcardnummer vandoor gaan.' Volgens Hutson zijn veel mensen sceptisch over online winkelen, vooral ouderen. 'Als je hen persoonlijk benaderd, zoals wij doen met de video's, zorgt dat ervoor dat ze je zien als betrouwbare retailers, en geef je hen vertrouwen.'

'Echte mensen'

De video's laten inderdaad zien dat het bedrijf door 'echte mensen' gerund wordt, want in de meeste video's komen mensen in beeld, die eruit zien als medewerkers van Vat19.com. Inclusief een medewerker in gorilla-outfit. De webwinkelier maakt de video's zelf. Drie mensen zijn er verantwoordelijk voor, en maken wekelijks één of twee films. 'Sinds we de video's gebruiken zien we het conversiepercentage stijgen. Bij sommige producten is dit zelfs verdubbeld dooe de video's.' Hutson vervolgt: 'Ook krijgen we veel positieve reacties via mail, met name van onze affiliates.' De webwinkelier heeft ook enkele video's op YouTube geplaatst.