Twinkle | Digital Commerce

Cameranu richt lens op hergebruik apparatuur

2024-07-25
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Fotografiespecialist Cameranu heeft een nieuwe tool om gebruikte apparatuur in te zamelen. Via de webshop kunnen klanten hun oude apparatuur aanbieden en krijgen zij direct een aanbod.

Met de nieuwe tool kunnen consumenten het model invoeren en iets zeggen over de toestand waarin het verkeert. Daarna ontvangen zij direct een prijsvoorstel. De apparatuur kan vervolgens worden opgestuurd of bij een winkel afgegeven. Cameranu inspecteert de apparatuur vervolgens nog en komt dan met een definitieve prijs, dat als geld wordt gestort of als shoptegoed in de webshop of winkels is te gebruiken.

Toename in vraag naar tweedehands

Cameranu ziet een toename in de vraag naar tweedehands apparatuur; de verkoop van gebruikte producten is afgelopen jaar met 40 procent gegroeid. ‘Jaren geleden had tweedehands apparatuur nog wel eens een negatief sentiment’, zo meldt directielid Ricardo van den Burg.

‘Dat is tegenwoordig helemaal omgedraaid. Vooral de jongere generaties zijn zich bewust van het belang van duurzaamheid en een circulaire economie.’ De ingeleverde producten worden gereviseerd en weer te koop aangeboden. ‘Na een uitgebreide revisie kunnen de producten nog jarenlang mee.’