Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp.nl doet nieuwe poging in België

2024-07-25
1000562
  • [nieuws]
  • 1:23

Wehkamp.nl doet een zeven jaar oude belofte eindelijk gestand. Bij het vertrek uit België in 2017 beloofde het bedrijf snel terug te keren. Dat zal zeven jaar later eindelijk gebeuren, zo is te lezen in het jaarverslag van Wehkamp Retail Group.

Tussen 2014 en 2017 was Wehkamp actief in België. Toen de webshop stopte, hield de onderneming klanten een worst voor: ‘We komen terug. Beloofd. Met een verbeterde website en een ruimer assortiment. Om dat voor elkaar te krijgen, gaan we er even tussenuit.’, was er destijds op de Belgische homepage te lezen. Al gauw meldde een woordvoerder echter die plannen in de ijskast te zetten ‘om zich te concentreren op Nederland’.

[Screenshot via Emerce]

Kant-en-klare markt

Wehkamp Retail Group verkoopt buiten wehkamp.nl alweer enige tijd in België, sinds de overname van kinderkledingplatform kleertjes.com. Dat gebeurt nu nog op kleine schaal, aldus WRG in zijn jaarverslag. Het bedrijf ziet ‘strategische redenen’ om te gaan verkopen in aangrenzende landen, waarbij gebruik wordt gemaakt van alle technologie en infrastructuur die WRG in de loop der jaren heeft opgebouwd.

Sinds de voorraad van kleertjes.com in het distributiecentrum in Zwolle is geïntegreerd, levert die webshop we al rechtstreeks aan Belgische klanten vanuit Wehkamps infrastructuur en leveringspartners. ‘Gezien het feit dat meer dan de helft van de 11,6 miljoen inwoners van België Nederlands spreekt, is er een kant-en-klare markt die we gemakkelijk vanuit onze bestaande opzet kunnen bedienen, zonder dat er aanzienlijke investeringen nodig zijn. Daarom zal Wehkamp later dit jaar hetzelfde doen.’

De website wehkamp.be verwijst momenteel nog door naar het Nederlandse platform.