Twinkle | Digital Commerce

Autoverzekering steeds goedkoper

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:58

De premie voor autoverzekeringen wordt steeds lager. Hoofdoorzaak van de prijsdaling is de toenemende concurrentie tussen autoverzekeraars. Dit levert al twee jaar flinke premiekortingen op. De opkomst van de internetverzekeraar, de steeds verdergaande premiedifferentiatie en het toenemende aantal verzekeraars op de Nederlandse markt, spelen daarbij een grote rol.

Uit onderzoek van Verzekeringssite  blijkt dat nagenoeg alle autobezitters (98 procent) van de premiedalingen kunnen profiteren. De besparingen pakken per groep verschillend uit en kunnen oplopen tot vele honderden euro’s per jaar. Volgens Verzekeringssite is het einde van de prijzenoorlog nog niet in zicht.

Verzekeraars bieden steeds vaker kortingen aan via financiële  vergelijkingssites. Ze kunnen dat doen doordat vergelijkingssites zorgen voor grote volumes tegen zeer lage kosten. De  uitkomsten zijn ook gunstig beïnvloedt door toetreding van nieuwe, goedkopere aanbieders. Het gaat met name om internetverzekeraars. Volgens Verzekeringssite komen deze goedkope aanbieders niet bij  alle financiële vergelijkers naar voren.

Verzekeringssite heeft de profielen van 256 consumenten die in april 2005 een vergelijking hebben gemaakt op een rij gezet. Vervolgens is gekeken hoeveel deze consumenten na twee jaar prijsdalingen en kortingen op Verzekeringssite, nu zouden kunnen besparen.