Twinkle | Digital Commerce

Actie webwinkel 'sexistisch en discriminerend'

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:53

DVD Post, een Belgische webwinkel gespecialiseerd in het verhuren van dvd's via post, lanceerde een nep-webshop waarop men zich kon abonneren op vrouwen die per post opgestuurd zouden worden.

Het Belgisch Direct Marketing Verbond (BDMV) ontving naar aanleiding van de reclamecampagne Rentawife.be vanDVD Post een aantal klachten met betrekking tot het 'vermeend sexistisch en discriminerend karakter'  van de reclame. DVDPost kondigde alvast zijn volledige medewerking aan bij het Comité van Toezicht. Een bewijs dat zelfregulering werkt, aldus het BDMV.

De reclame veroorzaakt in Franstalig België opschudding omdat het de vrouw als object zou voorstellen  Het BDMV bevestigt dat het ondertussen 8 klachten ontving en dat deze klachten in behandeling zijn.  

Het Comité van Toezicht van het BDMV behandelt als bemiddelingsinstantie alle consumentenklachten met betrekking tot direct marketing en verkoop op afstand, ook ten aanzien van niet-leden. Enkel op basis van een klacht kan het Comité de campagne beoordelen en indien nodig sanctioneren.