Twinkle | Digital Commerce

Speurders.nl viert tweede verjaardag

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:30

Speurders.nl is vandaag precies twee jaar online. Volgens de veilingsite was Speurders.nl het eerste jaar hard bezig geweest met het verwerven van marktaandeel, en lag de focus het afgelopen jaar op het genereren van inkomsten.

Stijging van 10 procent

Het aantal advertenties op Speurders.nl is ondanks de introductie van het advertentietarief in maart 2006, over de periode april tot en met augustus 2006 ten opzichte van dezelfde periode in 2005, gestegen met 10 procent.

'Het afgelopen jaar heeft Speurders.nl zijn pijlen gericht op het ontwikkelen van functionaliteiten die ervoor zorgen dat gebruikers hun producten nóg sneller verkopen’, aldus Speurders-directeur Michiel van der Meer. ‘Het optimaler zoeken met attributen en het introduceren van veiligheidstools, zoals de persoonlijke pagina, waarderingen en het betalingssysteem PayDutch, maken dit mogelijk.’

Volgens Van der Meer heeft de site hierdoor een slag kunnen maken van kwantiteit naar kwaliteit. ‘Voor gebruikers is het van groot belang dat zij aan de ene kant hun aangeboden producten zo snel mogelijk verkopen en dat zij aan de andere kant met zo min mogelijk clicks vinden wat zij zoeken’, meent Van der Meer.

In de komende periode ligt de focus volgens de organisatie op het doorgroeien en optimaliseren van de klantervaringen.

Wisseling managementteam

‘Speurders.nl staat nu aan de vooravond van een nieuwe fase van verdere groei, waarbij er een wisseling zal plaatsvinden in het management. De pioniersfase is voorbij,’ vervolgt de Speurders-directeur. ‘Speurders.nl heeft nu een ander management nodig. We zijn in een andere fase beland. Ik zie mijzelf als een pionier en zal die rol ook blijven vervullen voor TMG’.

Van der Meer zal dus niet meer in het managementteam plaats nemen. Wat hij wel gaat doen is nog niet bekend.