Twinkle | Digital Commerce

Bluem sluit zich aan bij Digitale Nota

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:54

Rabobank en Bluem hebben overeenstemming bereikt over de aansluiting van Bluem als 'facturenservicecentrum' op de Rabo NotaBox. Bluem verwacht begin oktober 2006 de eerste digitale nota’s van CZ Zorgverzekeringen aan Rabo-internetklanten te sturen. Hiermee is wederom een nieuwe grote partij aangesloten op de Digitale Nota.

De overeenkomt met Rabobank betekent dat Bluem - naast TPG Cendris - als tweede 'Billing Service Provider' (BSP) digitale nota’s kan aanleveren voor de ruim 2,6 miljoen internetbankierende klanten van Rabobank. Hiermee wil Rabobank een extra impuls geven aan het gebruik van de digitale nota, de groei van het aantal deelnemende bedrijven en vermindering van papieren acceptgiro’s.

Op dit moment zijn achttien grote bedrijven aangesloten op de digitale nota. Deze aanpak moet volgens de deelnemers leiden tot besparingen op de print- en verzendkosten. Ook zou het de transactieverwerking eenvoudiger maken en ontstaat er minder kans op fouten bij het intoetsen van betaalopdrachten.