Twinkle | Digital Commerce

Autoverzekeringen stuk goedkoper

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:14

De autopremies zijn het afgelopen jaar behoorlijk gedaald. Gemiddeld zou 18 procent op de verzekering bespaard kunnen worden, blijkt uit onderzoek van de vergelijkingssite Verzekeringssite. Een van de redenen is de opkomst van de internetverzekeraars, die uitsluitend via internet werken en zodoende minder kosten maken, stelt Verzekeringssite. 

Een andere reden voor de fors gedaalde premies is volgens de vergelijkingssite de toegenomen concurrentie onder autoverzekeraars. ‘Dat heeft in het afgelopen half jaar zelfs tot een ware prijzenoorlog geleid’, meent Verzekeringssite. ‘Een verklaring is te vinden in de sterk verbeterde winstresultaten van de schadeverzekeraars. Dat heeft hen ertoe verleid de premies naar beneden bij te stellen om zodoende het marktaandeel te vergroten.’

Van alle autobezitters zou ruim 90 procent kunnen besparen op de autoverzekering. Ook die consumenten die vorig jaar al een goedkope autoverzekering hebben aangevraagd; zij kunnen dit jaar gemiddeld 106 euro (18 procent) besparen, blijkt uit het onderzoek. Autobezitters die hun premie vorig jaar niet vergeleken kunnen tot zelfs honderden euro's voordeliger uit zijn. Gezamenlijk kunnen verzekerden zeker enkele honderden miljoenen euro's per jaar besparen.

Verzekeringssite heeft in het onderzoek de premies van 258 aanvragen voor goedkope autoverzekeringen van augustus vorig jaar op een rij gezet. Vervolgens zijn de uitkomsten daarvan vergeleken met de goedkoopste premies van dit jaar.

Verzekeringssite zou de enige vergelijkingssite zijn die internetverzekeraars als Ineas en Verzekeruzelf standaard in de vergelijking meeneemt.