Twinkle | Digital Commerce

eBay toch weer met Google in zee

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:10

Ondanks de spanningen van de afgelopen periode hebben Google en eBay een nieuwe samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Google begeeft zich steeds meer op het terrein van eBay, onder ander door het aanbieden van rubrieksadvertenties en de introductie van een betaaldienst. Er lijkt nu een einde gekomen aan de periode van toenemende spanning. De samenwerkingsovereenkomst heeft betrekking op het adverteren op de veilingsite en de aanvullende diensten daaromheen.

Voor de verkoop en plaatsing van advertenties op zijn Amerikaanse website sloot eBay eerder dit jaar een contract met Yahoo, de grootste concurrent van Google. Voor de internationale eBay-sites gaat de veilingsite toch weer met Google in zee.

Een van de nieuwe mogelijkheden die uit de overeenkomst voortvloeit is de ontwikkeling van een techniek die het mogelijk maakt via een link in een advertentie rechtstreeks telefonisch contact op te nemen met de adverteerder. Dit sluit aan op zowel eBay’s Skype als op Google Talk.

De betrokkenen wilden niets kwijt over de financiële kant van de samenwerking, al gaf eBay tegenover Associated Press wel te kennen dat het niet verwacht dat de overeenkomst een bijstelling rechtvaardigt van de omzetprognoses voor dit jaar of volgend jaar. Ook de looptijd van het contract is niet bekendgemaakt.

Bron: Automatisering Gids