Twinkle | Digital Commerce

Amazon breidt aanbod uit met filmdownloads

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:27

Binnen een aantal weken is het mogelijk op Amazon  films te downloaden. Dit kan via een abonnement of losse verkoop. Amazon is niet van plan ook muziek op deze wijze aan te bieden.

WEer uitbreiding aanbod

Amazon vergroot met dit initiatief wederom zijn aanbod. Zoals wij al eerder schreven begeeft Amazon zich sinds kort ook op de kruideniersmarkt. Dit na een aantal gefaalde initiatieven, bijvoorbeeld van Webvan en Kozmo. Omdat Amazon geen bederfelijke producten aanbiedt, is het geen directe concurrent van FreshDirect, een grote online supermarkt in de VS. Maar Amazons schaal en logistieke kennis zorgt er wel voor dat de komst grote impact heeft op de markt. Critici vrezen dat Amazon zijn positie als verkoper van boeken cd’s en dvd’s in gevaar brengt, meent The Guardian.

Online supermarkt niet populair

De online supermarkt is geen populaire categorie voor online retail, zeker niet in vergelijking met boeken of muziek. Onderzoek van WSL Strategic Retail toont nu aan dat slechts 12 procent van de internetgebruikers in de Verenigde Staten in 2005 iets kocht in een online supermarkt. In 2003 was dit 8 procent.  Volgens Jupiter Research bedroeg de omzet uit online supermarktverkoop in 2005 3,3 miljard dollar, tegenover 1,7 miljard in 2003. Daarmee is deze categorie slechts een klein onderdeel van de sector.

Onlangs werd bekend dat het meest populaire item in deze categorie op Amazon een 100-pack ‘Slim beef jerky’ is. Amazon moet nu dus zien te achterhalen welk boek, cd of huishoudelijk product ze moeten promoten bij een beef jerky-liefhebber. Voor filmdownloads ligt dat meer voor de hand. Bij je gedownloade film kun je nu ook popcorn bestellen!

Bron: webwereld, eMarketer