Twinkle | Digital Commerce

Thuiswinkel.org verlaagt contributie

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:20

Het lidmaatschap van Thuiswinkel.org  is er voor álle webwinkels én verkopers op afstand in Nederland. Dat is de kernboodschap die Thuiswinkel.org wil uitdragen. In de Algemene Ledenvergadering van 10 januari jl. werd besloten tot vijf nieuwe contributieklassen. Daarmee is het lidmaatschap van Thuiswinkel.org beschikbaar vanaf 150 euro op jaarbasis.

Tegelijkertijd werd bekend gemaakt dat de verplichte jaarlijkse externe certificering van Thuiswinkel Waarborg  450 euro gaat kosten. Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org: ' Daarmee is lidmaatschap plus certificering vanaf 50 euro per maand binnen bereik van alle webwinkels in Nederland'. Dat het Thuiswinkel.org ernst is met haar doelstelling om alle webwinkels en verkopers op afstand te willen samenbrengen in één vereniging, was al duidelijk.

Al meer dan een jaar is er door het bestuur en werkgroepen gewerkt aan de voorbereidingen om het lidmaatschap toegankelijker te maken, met name ook voor jonge, kleine webwinkels. Maar tegelijkertijd was er ook de wens om geen concessies te doen aan de door Thuiswinkel.org gestelde kwaliteitseisen. Met de invoering van de verplichte, jaarlijkse externe certificering van Thuiswinkel Waarborg is aan deze wens tegemoet gekomen. Er wordt bovendien aan nieuwe leden een aantal financiële eisen gesteld. Wijnand Jongen: 'Consumenten hebben het recht zaken te doen met een financieel gezond bedrijf dat haar verplichtingen kan nakomen. Daarnaast zijn financiële eisen aan jonge webwinkels noodzakelijk omdat Thuiswinkel.org als branchevereniging financieel garant staat voor uitspraken van de Geschillencommissie Thuiswinkel.  Webwinkels met het Thuiswinkel Waarborg onderscheiden zich daarmee kwalitatief in de markt en consumenten weten dat te waarderen.'