In Kijkje in de keuken vertellen e-commerce ondernemers over hun werkplek. Waar zijn ze trots op? Hoe wordt er bij hen gewerkt en, niet onbelangrijk, hoe ziet de werkplek* eruit? Deze keer: Walther Ploos van Amstel, lector Citylogistiek aan de HvA en Twinkle-columnist.
Waar werk jij het liefst in de zomer: thuis, op kantoor, onderweg of zelfs op vakantie? En waarom?
'Helaas sluit de Hogeschool van Amsterdam het kantoor in de zomerperiode. Dan werk ik vanuit huis. Dat is overigens heel ontspannen; de werkplek op de Hogeschool is in een open ruimte. De zomerweken win je het eindelijk eens van de mail. Dan kom je toe aan het schrijven van papers. Wakker worden, we staan vroeg op, koffie en de kranten, uurtje sporten en dan aan de slag. Meestal werken we samen thuis in de zomer. Ook gezellig. Als de temperatuur het toelaat zitten we op het balkon buiten. Sinds we 6 jaar geleden verhuisden hebbben we eigenlijk geen werkkamer. Dat werd anders toen we tijdens coronatijd aan huis gebonden waren. De werkkamer is weer terug voor Teams-meetings.'
Neem jij werk mee op vakantie? Waarom wel of juist niet?
'Nooit. Telefoon en laptop blijven als we op vakantie zijn dicht; vakantie is absoluut vakantie. Dit jaar gaan we vanwege Sail Amsterdam maar 2 weken op vakantie naar Sitges in Spanje. Een vaste stek.'
Wat mag er deze zomer niet ontbreken op jouw bureau of in je tas?
'Verse bloemen op tafel. En een grote pot witte thee van Simon Levelt.'
Hoe ziet jouw ideale werkplek eruit?
'Met veel ruimte en weinig afleidende 'troep'. De werkplek moet rustig zijn. En met ons uitzicht komt dat ook goed. Even dagdromen naar buiten geeft vaak weer nieuwe inspiratie en energie.'
Wat ligt er op jouw werkplek wat we niet zouden verwachten?
'Grace Jones waakt van de muur over ons werk. Een prachtige foto van Erwin Olaf.
Er is op dit moment 0 keer gereageerd op:
Kijkje in de keuken bij ... Walther Ploos van Amstel