Twinkle | Digital Commerce

Bol opent platform opnieuw voor refurbished

2024-10-10
1000563
  • [nieuws]
  • 1:17

Bol opent zijn platform opnieuw voor refurbished elektronica. Dat meldt Oscar Hundman, chief e-commerce officer bij de marktplaats, tijdens Shopping Today.

'We willen het de consument zo gemakkelijk mogelijk maken om circulair te kopen', aldus Hundman. Vanaf november zal daarom een start worden gemaakt met de verkoop van refurbished apparatuur, aangeboden door een select aantal verkopers.

Eerdere poging tot refurbished

Het is een interessante stap, vooral omdat de nummer 1 in de Twinkle100 eerder ook al aankondigde met een refurbished aanbod te starten. Daarmee werd echter snel weer gestopt. Op het partnerplatform van de marktplaats is daarover het volgende te lezen: 'De verkoop van refurbished assortiment bij bol is helaas voorlopig stopgezet. Dit omdat het onze verantwoordelijkheid is om klanten duidelijk te laten zien of een artikel refurbished is, wat op dit moment technisch niet mogelijk is. En dat kunnen we ook op korte termijn niet oplossen. Refurbished artikelen waren tot januari 2022 toegestaan in een afgesloten groep. Het is niet toegestaan om refurbished artikelen aan te bieden.'

Nu wordt dit experiment dus opnieuw opgepakt. Volgens Hundman wordt begonnen met een selecte groep aanbieders van refurbished partijen. 'De kwaliteitsgarantie is in deze categorie de belangrijkste uitdaging. Daarom werken we samen met partners die hier goed in zijn, die ook goede productfotografie hebben.' Het aantal partners en categorieën zal op termijn worden uitgebreid. 'Dit is de eerste stap, als deze succesvol verloopt dan kunnen we beginnen met de uitrol naar alle categorieën waarvoor refurbished interessant is'.

Vanaf november gaat het refurbished aanbod online.