Twinkle | Digital Commerce

Lichte groei voor Deliveroo, aanzienlijke verbetering winstgevendheid

2024-08-09
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Maaltijdbezorger Deliveroo heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een lichte stijging in omzet genoteerd. Het bedrijf zette in die periode 1,028 miljard pond om. Daarnaast kruipt de bezorgdienst uit de rode cijfers.

Procentueel stijgt de omzet slechts met 1 procent. Dit loopt daarmee iets achter op de groei van handelsvolume (+5 procent) en aantal orders (+2 procent). Onderaan de streep zijn de verschillen groter. Zo komt het brutoresultaat 57 procent hoger uit op 61,7 miljoen pond. Netto blijft daar een bescheiden winst van 1,3 miljoen pond van over. Vorig jaar was dit echter nog een nettoverlies van bijna 83 miljoen pond.

Vooral dat laatste stemt ceo Will Shu tevreden: ‘Ik ben tevreden met de prestaties die we dit halfjaar hebben neergezet, dankzij de effectieve uitvoering van onze groei- en winstgevendheidsinitiatieven. Als gevolg hiervan hebben we twee belangrijke financiële mijlpalen bereikt: een positieve vrije kasstroom en een positieve winst voor de periode.’

Voor het volledige jaar verwacht Deliveroo nu een brutoresultaat tussen de 110 en 130 miljoen pond. Ook wordt een positieve vrije kasstroom verwacht.