Twinkle | Digital Commerce

TBAuctions neemt veilinghuis Surplex over

2024-08-08
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Het moederbedrijf van Troostwijk Auctions, TBAuctions, heeft het Duitse veilinghuis Surplex overgenomen. ‘De combinatie van vaardigheden en geografische footprint tussen Surplex en de TBAuctions-merken maakt ons de ideale veilingpartner voor zowel kopers als verkopers in verschillende industrieën door heel Europa.’

Dit zegt Uli Stalter, managing director van Surplex, in een persbericht over de overname. Deze strategische zet versnelt de groei van TBAuctions in zeven nieuwe landen, waaronder Spanje, Polen, en Roemenië. Daarnaast versterkt het ook de aanwezigheid van TBAuctions in Duitsland, Frankrijk en Italië.

Meer industrieel

Surplex is een veilinghuis in geïnstalleerde industriële machines voor metaal- en houtbewerking. Het bedrijf is gevestigd in Düsseldorf en heeft kantoren in zestien Europese landen. Jaarlijks worden ongeveer 1.000 online veilingen gehouden, waarbij meer dan 400.000 industriële producten tot nu toe zijn verkocht. De overname complementeert de positie van TBAuctions in de Benelux en Nordics met een focus op de meer mobiele, industriële machines.