Twinkle | Digital Commerce

Suitable koopt Mydistrict

2017-09-06
1100618
  • [nieuws]
  • 0:52

Suitable heeft zijn concurrent Mydistrict overgenomen. De webshop in overhemden, colberts en t-shirts voor mannen is volledig geïntegreerd in zijn nieuwe eigenaar.

Volgens Petran Lerou, eigenaar van Mydistrict, heeft hij de koop gesloten, omdat Suitable veertien fysieke winkels in zijn bestand heeft. Hij noemt de omnichannel benadering van het modebedrijf ‘erg belangrijk’ voor de toekomst. ‘De klant kan moeiteloos switchen van kanaal en verwacht een optimaal serviceniveau. Dit is wat Suitable kan bieden’, zegt hij.

Online versterken

Voor Suitable zijn de klantenportefeuille en de medewerkers van zijn overnameprooi interessant. ‘De aankoop past goed in de groeistrategie van Suitable en versterkt onze positie op de online herenkledingmarkt’, zegt Raoul van Dun, eigenaar van Suitable.

Grote spelers steeds groter

Volgens het bedrijf worden de grote online spelers in deze branche steeds groter en kampen kleine spelers met relatief hoge kosten. Dan is een fusie interessant. Suitable heeft, naast zijn veertien fysieke winkels, drie webshops in Nederland, België en Duitsland. Daarmee concurreert het onder andere met Suitsupply en My Suit