Twinkle | Digital Commerce

Crisp wil naar 30 procent regeneratief geteeld voedsel

2024-07-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Crisp biedt vanaf nu versproducten aan die op een regeneratieve manier zijn geteeld. De online supermarkt heeft zich ten doel gesteld dat in 2030 tenminste dertig procent van de verkochte groenten en fruit afkomstig zijn van regeneratieve boerderijen.

Dat meldt ceo Tom Peeters aan duurzaamheidsblog Change Inc. Met Crisp wil Peeters de consument warm maken voor regeneratieve landbouw. Dat is landbouw die de bodem zo min mogelijk belast en juist inzet op natuurherstel.

Geen asperge, maar prei

Volgens de topman van de online supermarkt is het geen probleem dat hierdoor sommige producten minder vaak en veel beschikbaar zullen zijn. ‘Mensen snappen echt wel dat er meer slakken zijn wanneer het veel regent en dat dat wat met de opbrengst doet. Dat is hoe de natuur werkt. Als je mensen naar een andere oplossing nudget, dan is er heus begrip voor wanneer een bepaald product even niet verkrijgbaar is. Dan eten mensen bijvoorbeeld een keer geen asperges, maar prei. Dat is ook prima.’

Crisp is sinds kort B Corp gecertificeerd. Daarmee is Crisp onderdeel van een streng gecontroleerde internationale groep bedrijven, die naast een winstoogmerk ook sociale en ecologische impact nastreven.