Twinkle | Digital Commerce

Holy Moly Pizza kan weer op pad

2024-06-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:52

De ‘Pizzeria op wielen’, die begin april failliet verklaard werd, kan weer de weg op. Volgens de oprichter van Holy Moly Pizza, Ben van Duijn, is deze doorstart mogelijk dankzij een combinatie van vertrouwen in het concept en nieuwe financiële middelen.

Aan Twinkle legt Van Duijn uit dat er operationeel en qua businessmodel weinig aanpassingen gemaakt zullen worden. ‘We hebben voor het faillissement onze operatie al flink efficiënter gemaakt en afgeslankt’, aldus Van Duijn. ‘Daarnaast zien we dat het model steeds beter aanslaat en steeds meer bekendheid geniet. Een echt verse pizza is beter dan een koude slappe pizza en onze pizza-cart ondersteunt gezellig samenzijn.’

Waarom is Holy Moly Pizza failliet gegaan?

Deze vraag heeft Van Duijn zich ook vele malen gesteld. ‘Ik denk dat in essentie onze groeiplannen te steil waren in relatie tot de hoeveelheid funding die we hebben kunnen realiseren. Daarnaast hebben een aantal externe factoren ook niet meegeholpen. Zo hebben we bijvoorbeeld nieuwe keukens ontwikkeld voor op de pizza-carts. Die ontwikkeling bracht behoorlijk wat trial and error met zich mee om de keukens stabiel te laten werken in alle weersomstandigheden. Dat heeft sterk afgeleid van de dagelijkse operatie.’

Vertrouwen is de key

Volgens van Duijn heeft een grote groep mensen vertrouwen in het concept, waardoor de kans op een doorstart aannemelijk was. ‘Dan kun je denken aan de curator die de doorstart heeft willen onderzoeken, het team en onze leveranciers waarmee we zijn blijven samenwerken en zeker ook de klant. We hebben onze beste maanden ooit gedraaid tijdens het onderzoek naar een doorstart. Dat heeft alle betrokkenen het vertrouwen gegeven om in de zware momenten door te zetten.’ Daarnaast is er een nieuwe financier gevonden, die in een zeer korte periode in het diepe is gesprongen op basis van vertrouwen.

Pizzaoven op wielen

Het bedrijf begon kort voordat de coronapandemie uitbrak. Van Duijn ging voor de pandemie met zijn pizzaoven op wielen naar festivals en feesten, om daar feestgangers te voorzien van verse pizza’s. Toen vanwege de pandemie die festivals en feesten niet meer door konden gaan, besloot Van Duijn het over een andere boeg te gooien: waarbij gewerkt werd aan een landelijk dekkende bezorgdienst voor pizza’s. Op 3 april 2024 werd Holy Moly Pizza failliet verklaard.