Twinkle | Digital Commerce

Bigshopper neemt softwarebedrijf Conversify over

2024-06-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Bigshopper heeft de overname van het softwarebedrijf Conversify aangekondigd. Volgens het platform is dit een strategische zet en een waardevolle aanvulling. 'We kunnen onze klanten nu nog beter ondersteunen bij het efficiënter adverteren, kosten besparen en verbeteren van hun concurrentiepositie.'

Dit geeft Robert Schippers, medeoprichter en ceo van Bigshopper, in een persbericht aan. Het prijsvergelijkingsplatform waarop miljoenen producten te vinden zijn, helpt webshops om doormiddel van in house ontwikkelde software efficiënter te adverteren in Google.

Eén platform

Bigshopper wil de diensten van Conversify verder ontwikkelen en integreren in zijn eigen platform. ‘Deze overname past perfect in onze strategie om één platform te bieden aan webwinkels met innovatieve en betaalbare software oplossingen’, aldus Schippers. Een belangrijk onderdeel van Conversify's aanbod is Smartsearch, een geavanceerde zoekmachine die de zoekervaring van klanten verbetert. Klanten (webwinkels) kunnen eenvoudig filters instellen, synoniemen opnemen en promoties toevoegen aan de zoekresultaten, waardoor de zoekervaring op de website verbetert.

Positie versterken

Deze overname past volgens het platform perfect in de strategie van Bigshopper om de leidende positie in de Europese e-commerce markt verder te versterken. Financiële details van deze transactie zijn niet bekendgemaakt. In 2019 nam Bigshopper al concurrenten over zoals Shopping Today en Thuisvergelijken.