Twinkle | Digital Commerce

Home24 heropent deuren voor andere verkopers

2017-05-27
369150
  • 1:05

Home24 biedt andere verkopers in de woningbranche de optie om meubels en andere artikelen voor in huis te slijten op zijn platform. Opvallend is dat Home24 het marktplaatsmodel eerder al omarmde, maar derde partijen vervolgens weerde van zijn platform.

Om marktplaatspartners te kunnen toelaten heeft Home24 onlangs een samenwerking gesloten met Tradebyte. De software-leverancier presenteert Home24 als de grootste online meubelwinkel van Duitsland, met nu al ruim vijftigduizend producten van circa 350 fabrikanten.

Oververhitting
Het aanbod zal verder groeien met de openstelling van de site als verkoopplatform. Home24 opende de deuren al eerder voor externe partijen, maar deze gingen vorig jaar zomer weer dicht. Het 'meubelzusje van Zalando' - sinds zo’n anderhalf jaar ook in Nederland actief - zei destijds oververhitting van systemen te willen voorkomen.

Grootste meubelverkoper op internet
In een recent interview met de Berliner Zeitung zei oprichter Felix Jahn dat Home24 niet de grootste meubelverkoper overall wil worden, maar dat de ambitie is om het grootste meubelhuis op internet te worden. In dat kanaal heeft Home24 de Zweedse marktleider Ikea al lang afgeschud, aldus Jahn.

NB: een recent interview met de e-commerce manager van Ikea in Nederland vindt u hier.