Twinkle | Digital Commerce

Bol.com opent deuren voor Duitse verkopers

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:21

Duitse en Franse retailers en merken kunnen nu hun producten aan consumenten in Nederland en België verkopen via Bol.com. Een samenwerking tussen de pure player en de toeleveranciers Tradebyte (Duitsland) en Lengow (Frankrijk) maakt dit mogelijk.

Tradebyte fungeert als schakel tussen Duitse verkopers en marktplaatsen of grote retailwebsites. Eén van de eerste verkopers is Keller Sports. Bol.com komt in het rijtje Amazon, Galeries Lafayette, eBay en Zalando als ‘belangrijke speler op de Nederlandse en Belgische markt’.

Eerste grote partijen
‘Tradebyte is de eerste grote internationale intermediair waarmee wij samenwerken’, vertelt woordvoerster Marjolein Verkerk van Bol.com aan Twinkle. ‘Daarnaast werken wij met Lengow voor Franse verkopers. We hebben niet de ambitie om dit groot op te zetten, want we willen de focus houden op Nederlandse en Belgische verkopers. Maar we worden wel eens benaderd door geïnteresseerde partijen. Wij zien het als een leuke ontwikkeling die ons kansen biedt om een uniek assortiment toe te voegen.’

SaaS-oplossing
De verkopers maken bij Tradebyte gebruik van de SaaS-oplossing TB.One om hun producten via Bol.com te verkopen. De enige te verrichten handeling is het vertalen van productomschrijvingen naar het Nederlands.

Logistiek via Bol.com
Ook kunnen de Duitse en Franse verkopers zich aansluiten bij de fulfilmentdienst ‘Logistiek via Bol.com’. Verkerk: 'Het is niet verplicht om je hierbij aan te sluiten, maar de levertijden kunnen een verschil maken in de verkopen.'

Miljoenen artikelen
Tradebytes werkt nu samen met zo’n 65 Duitse verkopers die toegang krijgen tot Bol.com. Zij hebben miljoenen artikelen in het assortiment, waarmee Bol.com’s verkoopplatform uitgebreid worden.