Twinkle | Digital Commerce

‘Flaconi in de etalage’

2024-04-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:46

De Duitse online beautywinkel Flaconi wordt door diens moederbedrijf ProSiebenSat.1 Media in de verkoop gezet. Datzelfde geldt voor prijsvergelijker Verivox.

ProSiebenSat.1 Media is een Europese mediagroep met hoofdkantoor in Duitsland en bezit ook enkele e-commercespelers, waaronder dus Flaconi. Onder druk van aandeelhouder MFE-MediaForEurope moet ProSiebenSat.1 Media nu op zoek naar nieuwe eigenaren voor de websites. Zo schrijft onder andere Bloomberg.

Reden is kostenbesparing. De Duitse media groep wil meer investeren in zijn entertainmentdivisie en om daarvoor geld vrij te maken is een verkoop nodig. ‘We hebben de winstgevendheid van onze e-commercebedrijven verbeterd en een verkoopproces met banken gestart voor twee van onze grootste activa, Verivox en Flaconi, om de waarde te maximaliseren’, aldus ceo Bert Habets van ProSiebenSat.1 Media, in een brief aan de aandeelhouders.

Of de onderdelen daadwerkelijk worden verkocht hang af van de aandeelhoudersvergadering van ProSiebenSat.1 Media. Die is op 30 april.