Twinkle | Digital Commerce

Ergonomische werkplek te lease

2020-06-09
1000562
  • [interview]
  • 1:27

Bij pure player WeFurn lease je duurzame en ergonomische bureaus en bureaustoelen van Duitse kwaliteitsmerken. WeFurn, You Work, claimt de site.

‘Ons doel is om ondernemers en werknemers te voorzien van de beste werkplek, voor een vast bedrag per maand en op een zorgeloze en duurzame manier’, steekt medeoprichter Annemarie van der Velde (zie foto) van wal. ‘Bureaus en stoelen huren kan bij ons vanaf een paar tientjes per maand. En je kunt ze ook voor een zeer korte periode leasen’, noemt Van der Velde als USP. De minimum abonnementsperiode is drie maanden, daarna kan per maand opgezegd worden. WeFurn levert binnen 24 uur en zet de meubels ook in elkaar. De stoelen en bureaus worden gedurende het abonnement onderhouden, en na stopzetting ervan weer opgehaald.

‘Het gaat niet om kopen, maar om delen’, stelt Van der Velde. De geretourneerde meubels worden opgeknapt en schoongemaakt en gaan dan door naar de volgende klant. ‘Zo dragen wij bij aan een circulaire samenleving. Ons doel is ook om door goed onderhoud de producten een langere levensduur te geven dan de garantieperiode van tien jaar.’ En als de meubels echt op zijn, is 98 procent van de gebruikte materialen recyclebaar.

WeFurn is een dochteronderneming van Interstuhl Nederland en België, en maakt gebruik van de bestaande logistiek en distributie van het moederbedrijf. De start-up zet om naamsbekendheid te genereren in op goede online zichtbaarheid en vindbaarheid, er is een socialmediacampagne en er zijn digitale billboards in de Randstad. ‘We zullen ook gebruikmaken van het partnernetwerk van Interstuhl’, aldus Van der Velde.

Wat is de grootste uitdaging? ‘Het is moeilijk in te schatten hoe lang stoelen wegblijven. Als gebruikers zó tevreden zijn dat ze ’m langer willen gebruiken, zullen we moeten investeren in een ruimere voorraad’, zegt de medeoprichter.