Twinkle | Digital Commerce

Boodschappenplatform Everli krijgt nieuwe eigenaar

2024-02-27
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Het Italiaanse platform Everli is overgenomen door het Amerikaanse Palella Holdings. Het plan is om Everli winstgevend te maken op de Italiaanse markt en de uitbreiding naar andere Europese markten te begeleiden.

Volgens European Supermarket Magazine wil Palella Holdings het platform versterken, reorganiseren en opnieuw lanceren. Salvatore Palella, die we ook kennen als ceo van Micromobility.com (dat vorig jaar een bod deed op Van Moof), is enthousiast over de mogelijkheid om Everli opnieuw te lanceren. De focus zal op korte termijn vooral op winstgevendheid liggen, maar ook op investeringen in technologie, gebruikersinterface en strategische partnerschappen.

Everli is opgericht in 2014 en biedt zijn boodschappenbezorgservice aan in 80 steden in Europa. Het platform heeft tot nu toe 140 miljoen euro opgehaald bij enkele van de grootste Italiaanse fondsen die gespecialiseerd zijn in startups, zoals United Ventures en 360 Capital. Echter, het bedrijf heeft de afgelopen jaren met liquiditeitsproblemen te kampen gehad en is er niet in geslaagd verdere fondsen aan te trekken.