Twinkle | Digital Commerce

Ant Group doet bod op Chinese tak van Credit Suisse

2024-02-27
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

Ant Group, de betaaltak van Alibaba, heeft een bod gedaan op de financiële dienstverlener Credit Suisse en heeft daarmee Citadel Securities, die ook interesse heeft, overboden. Het is momenteel niet duidelijk of het bod van Ant Group zal slagen.

Volgens Reuters zal het bod van Ant Group, die met behulp van de activiteiten van Credit Suisse een effectenbedrijf in China wil opbouwen, grondig bekeken worden omdat de voorkeur uitgaat naar een buitenlandse koper. Volgens Reuters staat UBS, eigenaar van Credit Suisse, voor een dilemma: kiest het bedrijf voor het hogere bod van Ant Group of toch voor het lagere bod van het buitenlandse Citadel Securities?

Duidelijk is wel dat UBS Credit Suisse moet verkopen. De overname van Credit Suisse door UBS, de grootste bankenfusie sinds de mondiale financiële crisis van 2008, werd vorig jaar haastig geregeld door de Zwitserse autoriteiten om de ineenstorting van Credit Suisse te voorkomen. De fusie heeft ertoe geleid dat UBS twee effectenbedrijven met een meerderheidsbelang in China bezit, terwijl een bedrijf er slechts één mag exploiteren.

Begin dit jaar werd bekend gemaakt dat Ant Group het Nederlandse betaalplatform MultiSafepay zou overnemen. Ant Group investeerde de afgelopen jaren ook in andere betaaldiensten. Zo nam het betaalbedrijf 2C2P in 2022 over en kocht het in 2019 nog de Britse betaaldienst WorldFirst.