Twinkle | Digital Commerce

Perry Sport, Aktiesport en Sprinter zijn failliet verklaard

2023-12-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Het moederbedrijf van sportketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, Sports Unlimited Retail, is failliet gegaan. Daardoor raken ruim 1.100 werknemers mogelijk hun baan kwijt.

Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank Amsterdam aan RTL Z. Het moederbedrijf van de sportketens sloot afgelopen jaren al een groot deel van de winkels. In Nederland waren de winkels van Perry Sport en Aktiesport, evenals de online kanalen, pas net omgebouwd naar de formule van Sprinter.

Enkele jaren geleden gingen Perry Sport en Aktiesport ook al eens failliet, daarna nam de Britse sportwinkel JD Sports de ketens over. De winkels van JD Sports in Nederland zouden niet door het faillissement worden geraakt. En woordvoerder van JD Sports laat aan RTL Z weten: ‘We begrijpen dat het een moeilijke tijd is voor onze collega’s in Nederland, en doen ons uiterste best om hen in samenwerking met de curator te ondersteunen.’

Het is nog niet bekend of er een doorstart in zit voor de ketens, en of (een deel van) het personeel zijn baan kan behouden. Op de website van Sprinter Nederland is momenteel te lezen dat het tijdelijk niet mogelijk is om een bestelling te plaatsen vanwege het faillissement. De aangestelde curator is aan het onderzoeken welke toekomstige opties er zijn voor Sports Unlimited Retail.