Twinkle | Digital Commerce

Een nieuwe tijd voor de ondernemer

2023-11-16
1120630
  • [visie]
  • 1:07

Het is nog een week tot de Tweede Kamerverkiezingen. Het moment van de waarheid of de politiekeaardverschuiving die we in de peilingen zien ook daadwerkelijk plaats gaat vinden. Een belangrijke periode, ook voor onze sector. Waar ondernemerschap en eigenverantwoordelijkheid de afgelopen jaren hoog op depolitieke agenda stonden, gaat de aandacht nu naar klimaat, bestaanszekerheid en financiële uitdagingen bij de overheid, het bedrijfsleven en de consument.

De torenhoge inflatie en energielasten in combinatie met de bezuinigingsopgave kunnen flinke impact hebben op het bedrijfsleven en dus op onze sector. We zien het als onze verantwoordelijkheid als belangenvereniging voor de e-commercesector om op te blijven komen voor jouw belangen. Om ervoor te kunnen zorgen dat jij kunt blijven ondernemen, dat het level playing field versterkt wordt en dat de regeldruk afneemt. En dat betekent dat we nu al in gesprek zijn met de mogelijke aankomende Tweede Kamerleden, om ze uit te leggen hoe onze sector werkt en wat we nodig hebben.

Want er heerst nog altijd veel onbegrip over onze sector. Hoe duurzaam zijn we? Welke stappen zetten we al? En waar kunnen we een voorbeeld zijn voor andere sectoren? Wij hebben de antwoorden, en de komende weken zetten we alles op alles om die boodschap bij de politiek te krijgen. Zodat ook zij beslissingen gaan maken op basis van feiten en niet meer komen met oplossingen voor problemen die er helemaal niet zijn.

Maike Jansen
Manager Public Affairs