Twinkle | Digital Commerce

Landal GreenParks zet bezorgrobot in voor linnengoed

2023-11-29
1000562
  • [nieuws]
  • 1:19

Vakantiepark Landal Landgoed ’t Loo in ’t Loo-Oldebroek zet als eerste Europese vakantiepark een autonome bezorgrobot in. Het wagentje gaat medewerkers ondersteunen bij het bezorgen en ophalen van bed- en badlinnen.

Het gaat om een proef die uiteindelijk moet leiden tot het inzetten van deze bezorgrobots op meerdere vakantieparken van Landal GreenParks. Het bedrijf zet de robot voor nu dus in voor linnengoed, maar ziet ook ruimte om in de toekomst bijvoorbeeld boodschappen, gereedschap en onderdelen ermee te bezorgen.

‘Jaarlijks ontvangen we zo’n 3,2 miljoen gasten, die gemiddeld 15,6 miljoen overnachtingen bij ons doorbrengen. Dat brengt zowel kansen als uitdagingen met zich mee. We werken dagelijks aan het leveren van de beste gastervaringen en met deze zelfrijdende bezorgrobots introduceren we opnieuw innovatieve oplossingen die het verblijf voor onze gasten gemakkelijker maken’, aldus operationeel directeur Jeroen Mol van Landal GreenParks.

Een paar weetjes over de autonome bezorgrobot:
- Rijdt maximaal 25 kilometer per uur. Houdt zich op het park aan 10 kilometer per uur.
- Weegt 500 kilogram
- De robot is 2,5 meter lang, 1,15 meter breed en 1,6 meter hoog
- De robot is volledig elektrisch en rijdt 5 uur op een batterijlading. Binnen die tijd kan hij 70 kilometer afleggen. Opladen duurt ongeveer drie kwartier.

De bezorgrobot rijdt nog tot half februari rond op het park en houdt rekening met de omgeving en past zich daarop aan, zoals te zien in onderstaande video.