Twinkle | Digital Commerce

Foodpanda start met robotlevering in Singapore

2021-06-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Foodpanda is een samenwerking aangegaan met drie robotica-startups voor driverless delivery in Singapore. Het gaat om een proef die tot 21 november loopt, daarna wil de maaltijdbezorger deze verder uitbreiden binnen Singapore.

Het bedrijf werkt samen met drie startups, specifiek Whizz Mobility van de Nanyang Technological University (NTU), het in Singapore gevestigde Otsaw en het Chinese bedrijf Neolix. De robots van deze bedrijven zullen extra ondersteuning bieden aan bezorgers door last-mile leveringen op zich te nemen, vooral op moeilijk bereikbare locaties. Daarnaast zal de robot ook bezorgen tijdens piekuren en bij slechte weersomstandigheden.

‘Deze robots, die bedoeld zijn als aanvulling op onze riders, stellen ons in staat onze bezorgcapaciteit te vergroten en meer klanten op een duurzamere en kosteneffectievere manier te bedienen’, vertelt Jorge Rubio, operations director van Foodpanda Singapore aan Tech in Asia.

Foodpanda is in mei gestart met vier mobiliteitsrobots van Whizz, die op de gehele NTU-campus in Singapore leveren. Hoewel de robots zelfrijdend zijn, is er wel een back-end operator nodig om bestellingen te accepteren. In augustus begint het platform met een test van drie maanden met Otsaw’s Camello-robots. De robots van Neolix worden gebruikt als mobiele gemakswinkels voor studenten en personeel van de National University of Singapore.

Beeld: Whizz