Twinkle | Digital Commerce

Wear lanceert een sneaker cleaning chatbot

2023-11-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:16

Startup Wear, waar sneakers een tweede kans krijgen, heeft met behulp van de AI-software van ChatGPT hun eigen digitale sneaker cleaning expert ontwikkelt die je stap voor stap helpt bij het onderhouden en reinigen van sneakers.

Afgelopen zomer stopte Wear met het aanbieden van een dienst (bij De Bijenkorf) waarbij klanten hun sneakers konden laten schoonmaken. Het bleek lastig te zijn om die service op te schalen. Omdat het verlengen van de levensduur volgens het bedrijf onderdeel is van het DNA, zijn ze op zoek gegaan naar een alternatief. Wat geresulteerd heeft in een AI-gedreven tool die gebruikers gepersonaliseerde adviezen aanbiedt voor het onderhouden en reinigen van verschillende soorten sneakers. Het neemt materiaal, kleur en specifieke vlekken in acht om veilige en effectieve cleaning methoden voor te stellen. Naast sneaker cleaning adviezen biedt de tool ook tips voor algemeen onderhoud zoals het toepassen van de juiste beschermingsmiddelen.

Lorenzo van Galen, co-founder van Wear, geeft aan hiermee een goed alternatief gevonden te hebben: ‘Vanaf de start van Wear is het onze missie geweest om awareness te creëren rondom het thema 'care & repair'. We hebben de afgelopen jaren dan ook veel kennis opgedaan binnen dit onderwerp, die we graag willen delen. Awareness creëren is een, maar je moet mensen ook de juiste tools bieden om het heft in eigen handen te nemen.’

Op dit moment is de Sneaker Cleaning Expert alleen beschikbaar voor gebruikers van ChatGPT4 via de webbrowser of app.